Beschermd wonen

Op dit moment hebben wij op twee locaties in Amerongen totaal 14 appartementen voor beschermd wonen beschikbaar.

styx in beweging - beschermd wonen

Alle appartementen op beide locaties beschikken over een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een badkamer en hebben een grote van 40m2 tot 60m2. Op loopafstand van de appartementen vind je alle voorzieningen die je dagelijks nodig kan hebben; een supermarkt, een bakker, de pinautomaat, sport, drogist, bibliotheek en de bushalte is voor de deur. De openbaar vervoerverbindingen zijn uitstekend richting Driebergen, Zeist en Utrecht. Maar ook Veenendaal, Wageningen en Arnhem zijn vanuit Amerongen goed bereikbaar.

Begeleiding is op de belangrijke momenten van de dag altijd in de nabijheid aanwezig en is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar telefonisch bereikbaar. Uiteraard hebben we ook begeleidingsmomenten op afspraak.

De bewoners van de appartementen kunnen we indien gewenst ook dagbesteding aanbieden. Hiervoor werken we intensief samen met Fiets café De Proloog in Amerongen (www.deproloog.cc)

Om gebruik te kunnen maken van een beschermde woonplek is een passende beschikking noodzakelijk. Dat kan zijn vanuit de WMO voorziening met een beschikking “Beschermd Wonen Thuis” of vanuit de WLZ middels een toekenning “GGZ Wonen”. Heb je reeds zelf een woonplek in de directe omgeving van Amerongen dan is het ook mogelijk dat jij in de voor jouw vertrouwde omgeving gebruik maakt van onze beschermd wonen diensten.

Ontwikkel je op eigen wijze!